Barnas arkitekturdag

Barnas arkitekturdag

Hva gjør egentlig arkitekter og byplanleggere? Hvorfor ser byen vår ut som den gjør? Barnas arkitekturdag blir proppfull av både spørsmål, svar og morsomme aktiviteter.

Lørdag 14. oktober 2023 avholdes Barnas arkitekturdag for femte gang i Kristiansand. Bak initiativet står Plan og bygg i Kristiansand kommune, med arealplanlegger Nina Malo og arkitekt Gisela Nilsen i spissen. I samarbeid med private og offentlige aktører arrangerer de en rekke gratisaktiviteter på ulike steder i bykjernen.

Sammen med Knuden – Kristiansand kulturskole og Kunstsilo har Seil Arkitekter et opplegg i foajeen på Knuden.

– Barna kan lage konstruksjoner som broer eller pyramider av store puteklosser fra Kunstsilo, og vi skal ha kreativt verksted. Her lager vi balkonger, søyler, vinduer eller andre fasadeelementer i papp. Resultatet kan enten limes på et stort papphus som allerede står hos Knuden, eller tas med og pryde veggene hjemme, forteller Edvard Solgaard i Seil Arkitekter.

Store og små til å legge seg rett ut på gulvet og kikke opp både på arkitekturen og den fantastiske kunsten av Erik Pirolt i taket. Å inspirere barn til virkelig å se hva vi har rundt oss, legge merke til omgivelsene, kan være første skritt i en langsiktig rekrutteringsprosess av fremtidens arkitekter og byplanleggere.

Se hele programmet på kommunens hjemmesider her!