Navnebytte
Pressemelding april ‘23

Ark-Net seiler under nytt navn

Det kristiansandsbaserte arkitektkontoret Ark-Net står bak et betydelig antall bolig- og næringsbygg, privatboliger og hytter bygd på Sørlandet de siste ti årene. Nå endrer selskapet navn til Seil Arkitekter AS.

Av større prosjekter tegner kontoret for øyeblikket på Kvartal 14 i Kvadraturen. Dette vil på gateplan romme 4000 kvadratmeter til forretninger, og i etasjene over kommer 13 000 kvadratmeter kontorarealer. Første byggetrinn i den nye bydelen på Fiskåtangen, som ferdig utbygd vil bestå av ca. 660 boenheter, er et annet spennende og omfattende oppdrag for arkitektmiljøet.  

Vi har levd lenge og godt som Ark-Net, og er heldige som har opparbeidet oss tillit både hos større og mindre utbyggere og privatpersoner i og utenfor regionen. Å bytte navn er alltid litt vemodig fordi man legger en epoke bak seg, samtidig er det en flott anledning til å gi selskapet et løft i måten vi presenterer oss på, sier Erik Asbjørnsen, arkitekt og partner i Seil Arkitekter.

Både Asbjørnsen og Janicke Jebsen Vinje har vært med helt fra arkitektfellesskapet Ark-Net ble lansert for omtrent tjue år siden den gang i partnerskap med arkitektene Jan Egil Løvdahl og Ole Johan Dolva. De to sistnevnte solgte seg ut i 2020, og Espen Erikstad kom da inn på eiersiden.  

Rundt årsskiftet 2022–23 ble Camilla Nordahl Bang ansatt som daglig leder i selskapet som i dag består av 11 arkitekter, en bygningsingeniør og en teknisk tegner/BIM.

Ark-Net hadde vurdert navnebytte en stund, og for meg var det en spennende oppgave å ta fatt på. Men navneprosesser er vanskelige, og vi gikk flere runder før vi kom i mål. Bakgrunnen for navnet er at seil er estetiske, funksjonelle og utformet for å spille på lag med naturen og elementene. Disse egenskapene kjennetegner også god arkitektur. I tillegg har vi kontor på fiskebrygga, med fantastisk utsikt mot byfjorden, så et navn med maritime assosiasjoner var bokstavelig talt nærliggende, forteller Camilla Nordahl Bang. Hun legger til: Menneskene og organisasjonsnummeret er som før, eneste forskjellen er at vi får ny profil samt nye nettsider og e-postadresser. Vi var utrolig heldige som fikk kjøpt domenet seil.no av en hyggelig kar på Vestlandet, og jeg gleder meg til vi nå kan presentere det gode arbeidet som gjøres her i ny drakt.